Huby a ich liečivé účinky
liečivé účinky húb a ich využitie z hľadiska TČM, no taktiež v kuchyni...
Eshop: Huby a ich liečivé účinky
Popis:
Využitiu húb v kuchyni, podobne ako možnému pestovaniu sa u nás venuje rada publikácií. Táto bohato ilustrovaná knižka vás však zoznámi predovšetkým s ich liečivými účinkami.
Pri každej z viac ako tridsať húb je stručne uvedená história užívania, morfologický popis a rozšírenie, prípadne ďalšie príbuzné druhy, rozšírenejšie potom obsahové látky a liečebné účinky, vrátane využitia z hľadiska tradičnej čínskej medicíny. Spomenuté je taktiež ich využitie v kuchyni a možnosti prípadného pestovania mimo ich prirodzený výskyt.
Poslednú kapitolu tvorí prehľad ôsmich u nás bežne rastúcich húb, ktoré si zaslúžia našu pozornosť pre ich liečivé účinky.
Súčasťou publikácie sú aj štyri registre, z ktorých vecný register je zameraný na využitie jednotlivých húb pri rozličných ochoreniach.
Kniha je doplnená fotoprílohou.
Viac o autorovi:
Prof. ing. Pavel Valíček, DrSc. (1939) je český botanik, agronóm, odborník na liečivé rastliny, zameraný na úžitkové rastliny trópov a subtrópov, najmä na ázijské liečivé rastliny. Pavel Valíček je autorom desiatok publikácií, odborných pojednaní i populárnych kníh. Bol vedúcim autorského kolektívu rozsiahlej publikácie Úžitkovej rastliny trópov a subtrópov, ďalej kníh Rastliny pre zdravý život, Liečivé rastliny tretieho tisícročia, Rastliny a omamné drogy a v poslednej dobe napríklad Liečivé rastliny Číny a Vietnamu.
Parametre:
Autor: Pavel Valíček
Vydavateľstvo: Start
Počet strán: 152
Väzba: pevná
Jazyk: český
Rok vydania: 2011